wtorek, 24 kwietnia 2012

pasta grecka, sos miksowany

Po pierwsze:

Pasta została zrobiona tak szybko i zjedzono ją tak szybko, że śmiem okrzyknąć ją najlepszą pastą- ever!
Przepis książki: "w mojej kuchni nic się nie marnuje"

Pasta śledziowa grecka dla dwóch osób (6 kromek chleba :)
1-2 śledzie solone,
1 cebula,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
musztarda, pieprz

Śledzie opłukać pod bieżącą wodą, pokroić z cebulą i wymieszać z koncentratem pomidorowym i kilkoma łyżkami oleju słonecznikowego. Do smaku (koniecznie!!) musztarda i pieprz.


Dwa:
Sos śmietanowo-pietruszkowo- czosnkowo-pomidorowy.
do śmietanki pokroić pietruszkę i czosnek. Zmiksować! Do smaku, ale tak aby zbyt nie zabarwić sosu dodać koncentrat pomidorowy (aby smak pietruszki i czosnku był mocniejszy niż koncentratu)

Brak komentarzy: